Installatiebedrijf HQ Projects - CV Ketel - Warmtepomp - Airco - waarom een airco?
DutchEnglish
DutchEnglish
Vanaf 1 april 2023 zijn zowel installatiebedrijven als consumenten die ongecertificeerd (laten) sleutelen aan cv-ketels strafbaar.

Warmtepomp installeren

HQ PROJECTS

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. In plaats van dat hij warmte afvoert, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. 

In tegenstelling tot een cv-ketel die meestal meer verwarmingscapaciteit produceert, om de woning te kunnen verwarmen, luistert een warmtepomp daarentegen nauwkeuriger. De warmtepompinstallatie moet exact zijn afgestemd op jouw woning om de duurzame besparingen en efficiëntie te bereiken.

Het rendement per warmtepomp verschilt

Voor sommige woningen is een hybride warmtepomp een toegankelijkere optie dan een volledig
elektrische oplossing. Deze warmtepomp werkt samen met de cv ketel en is efficiënt, betaalbaar en goed geschikt voor bestaande woningen omdat bij de bouw van bestaande woningen vaak nog geen rekening gehouden is met verduurzaming.

In andere gevallen is een full-electric warmtepomp een betere keus vanwege de lage operationele kosten en de hogere efficiëntie.  Het ontbreken van gasverbruik is daarbij doorslaggevend. Het is een toekomstbestendige oplossing. Een full-electric heeft een lange levensduur. 

 

Warmtepompinstallatie is maatwerk

Een warmtepompinstallatie is maatwerk, afgesteld op jouw woning en behoeften. 

Een verkeerde installatie heeft invloed op de efficiëntie van je installatie en dus ook financiële gevolgen. Een goede keus is essentieel. 

! Je hoeft het niet alleen te doen. We helpen je hier graag bij. Beantwoord in 5 seconden alvast de volgende vragen zodat we direct even contact met je kunnen opnemen.

Beantwoord de volgende vraag

Voordelen van een warmtepomp

  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
  • Subsidiemogelijkheden (nu nog!)
  • Bespaart geld
  • Toekomstbestendig
  • Aanschaf prijs weer terugverdiend
  • Lagere CO2 uitstoot
  • De meeste kunnen zowel verwarmen als koelen
  • Zuinig in verbruik

Essentieel bij de aanschaf van een warmtepomp

Isolatie
Hoe beter geïsoleerd, hoe efficiënter de warmtepomp kan functioneren.

Om maximaal te profiteren van de warmtepompinstallatie, is het belangrijk dat er geen warmte verloren gaat, vanwege tocht door bijv. slecht sluitende ramen en kieren. Vooral oudere woningen moeten goed geïsoleerd worden. Denk aan de muren (bijv. Spouwmuren), het dak, de vloer en de ramen/kozijnen.  Pak dit stap voor stap aan. Ook voor isolatie zijn subsidies te verkrijgen. 

Verwarming systeem
Een warmtepomp is een zogenaamde lagetemperatuurverwarming (LTV).

Het meeste rendement haal je uit een warmtepomp als je huidige radiatoren werken  bij lagere temperaturen of als je ze hierop afstemt. 

Een warmtepomp verwarmt het water maximaal tot een temperatuur van 50 tot 55 graden Celsius, terwijl een cv-ketel een aanvoertemperatuur heeft van 60 tot 80 graden Celsius. Oude (grote) radiatoren kunnen de ruimtes bij een LTV-installatie mogelijk niet voldoende verwarmen.

LTV-systemen zijn dus het meest efficiënt bij een lage aanvoertemperatuur van het water.
Vloerverwarming bijvoorbeeld, heeft een aanvoertemperatuur van 35 tot 40 graden Celsius en is dus zeer geschikt om te combineren met een warmtepomp.

De kosten

De kosten die je kwijt bent aan een warmtepomp zijn in de eerste plaats de aanschaf- en installatiekosten. De aanschaf- en installatiekosten verschillen per soort warmtepomp. Hieronder volgt een overzicht, gerangschikt op prijs.

Daarnaast werkt een warmtepomp op elektriciteit. Je elektriciteitsrekening zal dus iets stijgen. Deze stijging is aanzienlijk lager dan de kosten die bespaart wordt. Ook kun je je kosten voor elektriciteit weer beperken door zonnepanelen te gebruiken. 

Ook zal je natuurlijk onderhoudskosten hebben. Onderhoud is een voorwaarde en uiterst belangrijk om te kunnen blijven profiteren van het hoge rendement. De kosten liggen ongeveer gelijk aan de onderhoudskosten die je betaalt voor een cv-ketel.

De Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is momenteel vaak de beste optie voor een matig geïsoleerd huis of de bestaande bouw. Let wel: een heel slecht geïsoleerde woning zorgt er voor, dat de opgeleverde warmte van de warmtepomp snel verdwijnt en de cv-ketel voortdurend moet bijspringen. Dus hoe beter geïsoleerd hoe hoger het rendement.

Een hybride warmtepomp is een oplossing die in sommige gevallen toegankelijker is dan een volledig elektrische oplossing. Het is een lucht-warmtepomp die samenwerkt met je CV. De teruggewonnen warmte gebruikt de warmtepomp om je huis te verwarmen, maar als dit niet genoeg is, kan je CV bijspringen.

Je hebt weinig ruimte nodig voor de hybride warmtepomp en de installatie is vrij snel geregeld. 

Er zijn op dit moment hoge subsidies te krijgen, na aanschaf. Waardoor de kosten nu laag zijn.

I.v.m. leveringstijden is het goed je aanvraag snel te regelen.

Wist je dat er een hoop subsidies beschikbaar zijn voor alles wat met verduurzamen te maken heeft? Een aantal subsidies zijn al verminderd of geschrapt wacht daarom niet te lang.

Hoge subsidies

Momenteel gelden er hoge subsidies vanuit de gemeente en overheid voor het plaatsen van warmtepompen.

HOE WERKEN WIJ?

Installatiebedrijf HQ Projects

01

Verken je behoefte

Doormidel van de vragenlijst of je persoonlijke beschrijving

02

Telefonisch

In een telefonisch gesprek verkennen we alle mogelijkheden

03

Advies & kosten

Je ontvangt van ons eerlijk advies en een prijsopgave zoals afgesproken

04

Installatie

Volgens afgesproken plan komen wij de installatie verzorgen

05

Overdracht

Wij geven een persoonlijke uitleg en ronden de opdracht af

Informatie

Vanaf 1 april 2023 zijn zowel installatiebedrijven als consumenten die ongecertificeerd (laten) sleutelen aan cv-ketels strafbaar. Veel
Ketelinstallaties worden afgekeurd vanwege verkeerde installatie. 

Omdat Hq projects staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit bezitten wij uiteraard alle certificeringen die nodig zijn.

WhatsApp whatsapp